Historia

Neptun nisi aktivitetin në vitin 1993, si një dyqan I vogël dhe modest në buleveradin kryesor të Tiranës. Sot Neptun njihet si kompania lider në tregun e pajisjeve elektronike dhe teknologjike I shtrire në gjithë Shqipërinë me një rrjet prej 26 dyqanesh. 

Viti 2005 ishte viti kur u shfaq koncepti I ri I dyqaneve Neptun, me krijimin e një prej dyqaneve më të mëdhenj të tij. Dyqanet e Neptun janë të përqëndruar në Tiranë ( 6 të tillë), ndërsa dyqanet e tjerë në Durrës, Fier, Vlorë, Lushnjë, Shkodër ,Korçë, Elbasan, Kavajë Lezhë, Sarandë, Berat, Fushë Krujë, Gjirokaster, Koplik, Peshkopi, Bilisht, Belsh, Burrel, Qendra Tregare Viva ne Fier dhe Laç. duke përfaqësuar kështu zinxhirin më të madh të shitjes me pakicë të pajisjeve elektronike dhe elektroshtëpiakeve. Neptun ndodhet në 3 vende të Ballkanit në Kosovë, Maqedoni dhe Shqipëri. Fokusimi tek konsumatori, kombinimi i qëndrueshëm i vlerave, shumëllojshmëria e produkteve dhe shërbimeve, kanë bërë që Neptun te jetë I sukseshëm edhe në vendet fqinje.

Neptun vepron në treg si pjesë e BALFIN GROUP një prej grupeve më të më të mëdha e më të suksesshme të biznesit shqiptar, aktiviteti kryesor i të cilit është shitja me pakicë dhe zhvillimi i pronës. Progresi I vazhdueshëm është shumë I rëndesishëm për Neptun, dhe gjithë aktiviteti I tij është në shërbim të suksesit. Neptun I kushton një rëndësi të vecantë shërbimit ndaj klientit, zhvillimit professional të stafit nëpërmjet trajnimeve të dedikuara dhe ofron risitë më të fundit të teknologjisë nga markat më të njohura në botë për klientin e tij.
Cfare ne ofrojmë?
Në tregun e pajisjeve elektronike dhe teknologjike ofron për konsumatorin një gamë të gjerë produktesh nga markat më të njohura dhe prestigjoze në tregun botërorë. Këtu përmendim BEKO, SAMSUNG, LG, APPLE, SONY, BOSCH, PHILIPS, TEFAL, ROËENTA, HUAËEI, HAMA, BRAUN… Nga këto marka Neptun ofron një larmi të madhe produktesh si: elektroshtëpiake të mëdha dhe të vogla, Televizorë dhe audio video, pajisje të kujdesit personal, informatike dhe telefoni, pajisje argëtimi etc.
Prej vitit 2005 Neptun ofron për konsumatorët e tij një markë të re, “private label” e kompanisë markën FUEGO, e cila vjen në ndihmë të të gjithë konsumatorëve të cilët kane të ardhura të ulta me cmime shumë ekonomike.

Strategjia

Neptun, është kompania udhëheqëse në shitjen e produkteve elektronike në Shqipëri. Operon në një biznes ndërkombëtar në 4 vende të Ballkanit Perëndimor. Hyn në treg me anë të formateve moderne të shitjeve, duke iu ofruar konsumatorëve një gamë produktesh e shërbimesh të plota e gjithë përfshirëse.
Shtyllat më të forta ku mbështet strategjia e biznesit janë :
• Fokusimi tek konsumatori me anë të kombinimit të fortë dhe të qëndrueshëm të vlerave, shumëllojshmërisë e shërbimeve.
• Formulimi i biznesit me orientim ndaj klientit, si edhe për të krijuar eksperiencë blerjeje të pakrahasueshme në dyqane.
• Rritje e investimeve në teknologji, në mjete programimi dhe trajnime, që përmirësojnë efikasitetin/rendimentin operacional dhe financiar.
• Ekspansion/shtrirje rajonale e shpejtë e pozicioneve kyçe.
E para faqe në Shqipëri për shitje online
Neptun mundëson shërbimin online të shitjeve për të gjithë gamën e produkteve elektro-shtëpijake në Shqipëri. Bli Online ne www.neptun.al

Misioni, Vizioni, Vlerat

“Misioni”

Ne i ndihmojmë njerëzit të përmirësojnë standartin e jetesës së tyre. Ne sjellim ndryshime pozitive për individët dhe familjet përmes gamës së gjerë të produkteve elektro-shtepiake; një rrjeti të konsoliduar shitjesh; mbështetjes së vazhdueshme nëpërmjet shërbimit si dhe punonjësve të kualifikuar e të përkushtuar. Për përmbushjen e Misionit tonë ne ndjekim strategjinë e investimit në:
• Gamën e gjërë të produkteve elektroshtëpiake: : Ne përfaqësojmë zyrtarisht në Shqipëri, markat e produkteve elektroshtëpiake më të njohura në botë, duke siguruar cilesinë dhe çmimet më të mira në treg.
• Një rrjeti të konsoliduar shitjesh: Ne investojmë në zgjerimin e rrjetit tonë si dhe në përmirësimin e strukturave tona në mënyrë që të jemi pranë dhe të arritshëm për të gjithë.
• Mbështetjes së vazhdueshme nëpërmjet shërbimit: Ne investojmë në shërbimin e shitjes dhe pas shitjes për të siguruar mbështetje të plotë dhe për të mbuluar të gjitha nevojat e klientëve tanë.
• Punonjësve të kualifikuar e të përkushtuar: Ne investojmë për zhvillimin professional të vazhdueshëm të punonjësve tanë, duke përdorur metoda trajnimi dhe motivimi të orientuara nga filozofia jonë me në qëndër konsumatorin.

“Vizioni”

Të jemi kompania lider në tregtimin e pajisjeve elektroshtëpiake në tregjet ku operojmë, në aspektin e volumit financiar, fitimeve dhe shtrirjes gjeografike.


“Vlerat”

Vlerat Shërbim: Respekt dhe përkushtim ndaj klientëve tanë.

Ndershmëri: Të jesh vetvetja.

Pasion: Të përkushtuar dhe të motivuar në shpirt dhe në mendje.

Përgjegjësi: Nëse diçka është për t’u bërë kjo varet nga unë.

Përmirësimi i Vazhdueshëm: Për veten dhe kundrejt klientëve tanë.