24
Apr

Katër aktivitete që mund të bëni me fëmijët në shtëpi

1875 Herë lexuar |

Qëndrimi në shtëpi për disa orë me fëmijën ose fëmijët tuaj është një mundësi e mirë për të kaluar kohë cilësore së bashku dhe të lidhemi më shumë si familje. Natyrisht, ka vështirësi, kryesisht sepse fëmijët janë shumë aktiv. Por me një organizim të vogël dhe disa aktivitete të mira do ja kaloni shkëlqyeshëm!

  1. Gatimi

Gatimi gjithmonë i emocionon të vegjlit dhe është një nga "lojrat" më krijuese dhe pjesëmarrëse. Është gjithashtu një proces arsimor që i përgatit ata për moshën madhore. Sigurisht, ju duhet të vendosni rregulla të sigurisë dhe mënyrën e gatimit në mënyrë që të keni kontroll.

Kështu që ju mund të shpjegoni se si funksionojnë pajisjet shtëpiake dhe për çfarë duhet të ketë kujdes fëmija. Ndryshe, mund të përdorni internetin dhe aplikacionet speciale të gatimit në celularin ose tabletin tuaj për ta bërë procesin edhe më tërheqës. Pastaj bëni fotografi dhe vlerësoni rezultatin. Më në fund, mund të bëni disa pastrime së bashku.

  1. Ndërtimet

Një ide tjetër e mirë është të krijoni ndërtime me materiale që keni në dispozicion. Fëmijët e duan atë dhe është një proces shumë konstruktiv. Sigurisht që mund të merrni shumë ide në internet.

Për shembull, ju dhe fëmijët tuaj mund të krijoni një kolazh me foto familjare, të krijoni një hartë mendimesh dhe ndjenjash, të përdorni tulla Lego dhe plastelinë, të bëni byzylykë, të shkruani një histori, të redaktoni një film të vogël, etj. Lista është thjesht e pafund.

  1. Vizatimi

Angazhimi në pikturë dhe artet në përgjithësi mëson dhe qetëson fëmijët. Padyshim që në çdo shtëpi ka materiale për të pikturuar (p.sh. letër, shënjues, lapsa dhe stilolapsa). Për më tepër, ju mund të përdorni Wikipedia dhe YouTube për të gjetur informacione rreth tendencave artistike që fëmija mund të provojë në praktikë. Edhe në internet, ka aktivitete të shkëlqyera pikture duke përdorur modele dhe forma gjeometrike veçanërisht për moshat e reja.

  1. Lojërat me figura

Lojërat me figura janë një nga aktivitetet më të këndshme dhe stresuese për të gjitha moshat. Mund ti provoni me fëmijën tuaj ose ta lini ta plotësojë vetë. Duhet kohë, memorie dhe perceptim vizual midis të tjerave. Përveç kësaj, ekzistojnë lojëra me figura elektronike për kompjuter ose tabletë.