14
Apr

Cila madhësi tabletash duhet zgjedhur për qëllime educative

1486 Herë lexuar |

Me të dhënat e reja që janë shfaqur kohët e fundit, pa dyshim që komuniteti i studentëve është prekur shumë. Shkollat janë mbyllur prej disa javësh dhe po bëhen përpjekje për t'i mbajtur studentët në kontakt me aktivitetet edukative përmes mësimit në distancë. Shumë studentë ishin të papërgatitur, pa paisjet e nevojshme për të përmbushur kërkesat e reja. Atëherë, çfarë do t'ju duhet në mënyrë që të jeni në kontakt me mësimet? Sigurisht që një tabletë. Si në çdo rast të blerjes së një pajisjeje të re, duhet t'i kushtoni vëmendje qëllimeve për të cilat dëshironi të përdorni tabletin, në mënyrë që të mos keni dyshime në të ardhmen nëse ajo që keni blerë do të bëjë punën tuaj të lehtë apo jo.

 

Karakteristika kryesore që duhet të ketë një tabletë, e cila do të përdoret për aktivitete edukative, është ekrani i madh. Përparimi i teknologjisë i kombinuar me uljen e çmimeve në krahasim me të kaluarën, ju jep mundësinë të zgjidhni një tabletë me një ekran të paktën 10”. Nëse tableta ka një ekran më të vogël, do ta bëjë procesin mësimor dhe studimin më të vështirë.

Qëllimi kryesor është të jeni në gjendje të bëni sa më shumë të jetë e mundur në një ekran të vetëm, duke minimizuar funksionet e zmadhimit / zvogëlimit. Pra, lehtësia e lundrimit në informacion del në pah. E njëjta vlen edhe për nivelin e detajeve. Sa më i madh të jetë ekrani, aq më shumë detaje mund të vëzhgoni me lehtësi, pasi gjithçka do të jetë më e lexueshme. Gjithashtu, ka shumë të ngjarë që gjatë mësimit në distancë, do duhet të merrni pjesë në thirrje video si pjesë e mësimit. Kjo do të thotë që me një ekran më të madh se 10 '' do të jeni në gjendje të monitoroni më mirë ato që mësuesit / profesorët tregojnë gjatë secilës lëndë.

Në çdo rast, duhet të keni përparësi në objektet tuaja, pasi kjo do t'ju bëjë më të efektshëm në punën tuaj.

 

Përveç madhësisë së ekranit, ka edhe veçori të tjera për tu marrë parasysh. Cilësia e kamerës së integruar do të ndihmojë shumë komunikimin tuaj në rast se ju duhet të merrni pjesë në thirrje video, pasi pjesëmarrësit e tjerë do të jenë në gjendje t'ju shohin qartë. Gjithashtu, një procesor i mirë i kombinuar me RAM të mjaftueshëm është një garanci se do të jeni në gjendje të kryeni edhe detyrat më të kërkuara, me disa programe që funksionojnë njëkohësisht.